Dansk spillemandsmusik, fællesdans, sang og pileflet.

Uge 32   lørdag den 4/8 2018 - lørdag den 11/8 2018

Spillemandsmusik

I denne uge er spillemandsmusik en af de faste aktiviteter. De to drevne spillemænd Bent og Bjarne spiller henholdsvis harmonika og violin. De sætter hver dag samspillet i gang. Alle instrumenter er velkomne. Til samspillet kan alle bidrage, så det er lige meget, om du er nybegynder eller øvet. Har du brug for noder, får du dem af igangsætterne. Vores mål er, at alle skal have det sjovt og gerne have noget med sig hjem!
Fællesdans for børn og voksne er en anden fast aktivitet. Alle er med, så husk danseskoene! Der er nemlig dans i vores store dansetelt med trægulv! Har du aldrig danset folkedans før, eller er du ”trinblind”, vil danseigangsætteren hjælpe til med at få gang i dansen. Du skal nok få det lært! og vi øver og leger trinnene ind. Mange er blevet “bidt af folkedansemusen” på Lyø ø-lejr!

Pileflet

En tredje aktivitet er pileflet. Peter har mange års erfaring med at undervise i pileflet, og han har masser af ideer til, hvad du kan lave! Han har udblødt pil af forskellige sorter, alt er økologisk og hjemmedyrket.
Pileflet henvender sig til nybegyndere og øvede. Husk at medbringe værktøj (En god kniv, en rosensaks og gerne en pilesyl). Materialepris fra omkring 150 kr., afhængigt af hvad/hvor meget du fletter.

Fælles motion

Fra morgenstunden mødes vi i danseteltet til fælles motion. Vi skal have rørt kroppen, styrket balancen, løsnet spændte muskler og smidiggjort leddene i takt med åndedrættet, så kroppen ikke stresses eller overbelastes. Medbring gerne et liggeunderlag.
På en Ø-lejr skal der være tid til hygge og adspredelse – så ind imellem de planlagte aktiviteter (at deltage er frivilligt) kan du gå en tur til øens hyggeligekøbmand og nyde synet af stynede popler langs vejen. I Lyø by kan du se / høre frøer og se ællinger boltre sig i de smukke gadekær.
På lejren er der solopvarmet vandværksvand til bad, tillige en strand til havbad eller krabbefangst. På vores store lejrplads spiller vi bold, kongespil, flyver med drager,
leger – lige hvad vi får lyst til, – hvis vi da ikke lige går en tur ud til Klokkestenen – en af Lyøs attraktioner – eller øen rundt!
Omkring Lyø er et dejligt kajakfarvand med Lillebælts karakteristiske kystline skiftende mellem skrænter og strandenge. Ø-lejren ligger 200 m fra strandkanten, og en tur øen rundt er på ca. 16 km. Skal du ro, må du selv medbringe kajak.
Solnedgangen indtages ofte med sang og musik på stranden ved den store sten med udsigt til skumsprøjt, og hvis du er lidt heldig, marsvin, der tumler sig i det svindende modlys. Snyd ikke dig selv for denne vidunderlige og uforglemmelige oplevelse!
Tilmelding til lejren er minimum tre dage af hensyn til lejrens sammenhold og aktiviteter.
Se en multimedie-serie om en skøn sommerlejr 2014 med sol, vand, musik og dans


Kontakt person : Niels Jørgen


Igangsætter : Bent Åkjær Nielsen (spil)
Igangsætter : Bjarne Christiansen (spil) 
Igangsætter : Peter Krogh (pileflet)
Facebook Lyø uge 32

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background