Terapeutisk uge

Uge 32   lørdag den 4/8 2018 - lørdag den 11/8 2018


www.gro-sommerlejr.dk

Alle uger er for hele familien. Det specielle for den terapeutiske uge er, at der nogle gange er særligt program for voksne og unge, mens der er andet program for børn og deres forældre/bedsteforældre samt andre barnlige sjæle.

Tommy og Babeth er i denne uge igangsættere. Nogle gange laver Babeth noget med børnene (og deres forældre), mens Tommy laver noget med de voksne. Andre gange bytter Babeth og Tommy, så Babeth laver noget med de voksne, mens Tommy laver noget med børnene (og deres forældre). Og når vi laver kropslige øvelser, stræber vi efter, at det både er for børn og voksne. Andre, der kan noget – og gerne vil lede en terapeutisk øvelse eller leg, er velkommen til at supplere. Vi vil lege med kropsterapi, åndedrætsterapi, psykoterapi, spirituel terapi, gruppe terapi, danse terapi mm. Det er ikke rigtig terapi – kun leg med terapi.

Det handler om at få en fri krop, fri vejrtrækning og fri bevidsthed. Slippe spændinger, bekymringer, uro, stress. Blive spontan. Få et åbent og umiddelbart sind. Snakke fra hjertet. Opleve sig selv og hinanden som de dejlige mennesker, vi er.

Børn
Når der laves terapi, som børnene ikke kan deltage i, er der særlig program for børn samt deres forældre og bedsteforældre samt andre med barnlige lyster. Vi har papir, farver, maling, garn, perler, sakse, lim og en masse mere. Og vi spiller bold, går i skoven, laver bål, skattejagt mm.

Dagens øvrige emner:

Søndag: Rundvisning i frugtplantagen, instruktion i at plukke bær og lave saft. Opdeling i grupper. Hver gruppe lave en lille sund form kage. Man bruger godt groft mel, sirup, plant olie og bær. Kagen skæres i små stykker. Og man smager på hinandens kager.

Mandag: Rundvisning i grønsagshaven, drivhusene, og blandt vilde urter. Instruktion i brug af køkkenet, hvordan man laver sund børnevenlig mad, laver Viking-kaffe af vilde urter. Fortælling og debat om sund mad. Skovvandring med poster og spørgsmål om økologi mm.

Tirsdag: Fest. Man maler sit ansigt. Alle laver en fakkel. Faklerne tændes. Og man står i en cirkel. Der danses en fredsdans.

Onsdag: Fortælling om Gro Sommerlejr og fremtidsplaner. Hvad er Ølejrbevægelsen? Hvem vil være med i Ø-gruppen og planlægger næste sommerlejr? Hvem vil revidere ugens regnskab?

Torsdag: Forum snak. Alle, der har lyst, får ordet. Man snakker om, hvad man har af store følelser, hvad man brænder for, og hvad man er i gang med. Hvis man kommer ind på visioner, snakker man kun om de visioner, som man allerede så småt er begyndt at realisere. Når en person har snakket færdig, må andre gerne sige, hvad de har følt, mens personen snakkede. Men man må ikke komme med gode råd eller kommentere.

Fredag: Evaluering af ugen, amatør konkurrence og fest. I løbet af ugen skal så mange som muligt øve sig på sang og musik, som man så optræder med fredag aften. Til festen laver vi kædedans samt nogle tema-danse (danse som kylling, som elefant mm) samt dans med fri bevægelse.

www.gro-sommerlejr.dk/terapi.html