Familie uge

Uge 31   lørdag den 28/7 2018 - lørdag den 4/8 2018


www.gro-sommerlejr.dk

Alle uger er for hele familien. Det specielle for familie ugerne er, at voksne og børn er sammen om madlavning, leg,
kreativ udfoldelse, sang, dans osv.

Børn elsker at gå i vores store grønsagshave og plukke planter til madlavningen. Og især synes de fleste, at det er spændende at grave kartofler op. De skal så vaskes. Og det sker i en stor balje med vand i. Vi har en særlig kost til det. Man skubber og trækker kosten frem og tilbage hen over kartoflerne. Og så vasker man al jorden af. Nogle gange koger vi kartoflerne. Andre gange snitter vi dem i tynde strimler og laver pomme frites. Vi laver også kartoffelmos og andre retter, hvor kartofler indgår – bagte, kogte eller stegte. Vi gemmer altid kartoffelvandet. Det bruger vi andre retter.

Det er begrænset, hvor meget de mindste deltager i det praktiske arbejde. Men når man kigger på dem, ser det ud, som om de er med. Og ind imellem kan de også få en lille opgave. Billedet til højre viser en dag, hvor børnene lavede lagkage til hele lejren. Det var desværre ikke super sundt. Og vi har en del tanker om at eksperimentere med at bage sunde lagkagebunde – og lave alternativ sund flødeskum.

Ofte løber børnene ind i skoven og leger. Ofte kun 20-50 meter. Men det er spændende at gå på opdagelse.


Hver dag har vi en rolig periode, hvor vi sidder stille og er kreative. Ofte er det individuel, hvor enhver laver noget alene – men får måske hjælp. Men vi har også kreative samå projekter, hvor man arbejder i en lille gruppe.

I forbindelse med måltiderne snakker vi om, hvad der skal laves af praktiske opgaver. Og så kan alle komme med forslag til, hvad vi skal lave. Der er nogle af os, der har forberedt noget; men forældre kan også finde sammen og igangsætte lege og kreative aktiviteter.

Dagens øvrige emner:

Søndag: Rundvisning i frugtplantagen, instruktion i at plukke bær og lave saft. Opdeling i grupper. Hver gruppe lave en lille sund form kage. Man bruger godt groft mel, sirup, plant olie og bær. Kagen skæres i små stykker. Og man smager på hinandens kager.

Mandag: Rundvisning i grønsagshaven, drivhusene, og blandt vilde urter. Instruktion i brug af køkkenet, hvordan man laver sund børnevenlig mad, laver Viking-kaffe af vilde urter. Fortælling og debat om sund mad. Skovvandring med poster og spørgsmål om økologi mm.

Tirsdag: Indisk fest. Enten får man et rødt mærke i panden, eller også maler man sit ansigt som en indisk gud. Alle laver en fakkel. Faklerne tændes. Og man står i en cirkel. Der danses en fredsdans. Der er chai te og indisk dansemusik.

Onsdag: Fortælling om Gro Sommerlejr og fremtidsplaner. Hvad er Ølejrbevægelsen? Hvem vil være med i Ø-gruppen og planlægger næste sommerlejr? Hvem vil revidere ugens regnskab?

Torsdag: Forum snak. Alle, der har lyst, får ordet. Man snakker om, hvad man har af store følelser, hvad man brænder for, og hvad man er i gang med. Hvis man kommer ind på visioner, snakker man kun om de visioner, som man allerede så småt er begyndt at realisere. Når en person har snakket færdig, må andre gerne sige, hvad de har følt, mens personen snakkede. Men man må ikke komme med gode råd eller kommentere.

Fredag: Evaluering af ugen, amatør konkurrence og fest. I løbet af ugen skal så mange som muligt øve sig på sang og musik, som man så optræder med fredag aften. Til festen laver vi kædedans samt nogle tema-danse (danse som kylling, som elefant mm) samt dans med fri bevægelse.

www.gro-sommerlejr.dk/familie.html

Hvis du har spørgsmål, så skriv til os: www.gro-sommerlejr.dk/kontakt.html