Familie uge

Uge 29   lørdag den 14/7 2018 - lørdag den 21/7 2018


www.gro-sommerlejr.dk

Alle uger er for hele familien. Det specielle for familie ugerne er, at voksne og børn er sammen om madlavning, leg,
kreativ udfoldelse, sang, dans osv.


Vi spiller volleybold, fodbold, børnetennis og meget mere. Vi dyrker sport for sjov – og derfor har vi særlige regler for volleybold. De normale regler er, at bolden ikke må røre jorden; men de sjove regler er, at bolden gerne må røre jorden én gang. De normale regler er, at man kun må støde til bolden 3 gange; men de sjove regler er, at man må støde lige så mange gange, man vil. De normale regler er, at man skal smashe bolden hårdt ned i jorden på den anden side af nettet; men de sjove regler er, at man skal se, hvor længe man kan holde spillet i gang med de sjove regler.

For foldbold og børnetennis laver vi nogle tilsvarende regler.


Vi har en stor frugtplantage. I starten af sommeren er der jordbær, siden kirsebær, ribs, solbær og hindbær. Så er der blommer – og sidst på sommeren kommer de første æbler. Vi har æblemost på frys – lavet af sidste års høst. Hver dag laver vi lækker saft af friske bær og æblemost. Og når vi bager kage, er der selvfølgelig frugt i.

Så har vi en stor grønsagshave. Der er kartofler, løg, ærter, bønner, salat, spinat mm. Men der er også vilde planter, som vi bruger i maden.

Så går vi i skoven og henter brænde til bålet, så vi kan lave snobrød efter aftensmaden.


Når vejret er til at være indendørs, er vi kreative med tegning, maling, perler, garn mm. Der er også kina skak, ludo, udklædningstøj og meget mere. Her udfordringen, at forældre ikke bare skal hjælpe deres børn. Men at vi alle er børn og hjælper hinanden.

I forbindelse med måltiderne snakker vi om, hvad der skal laves af praktiske opgaver. Og så kan alle komme med forslag til, hvad vi skal lave. Der er nogle af os, der har forberedt noget; men forældre kan også finde sammen og igangsætte lege og kreative aktiviteter.

Dagens øvrige emner:

Søndag: Rundvisning i frugtplantagen, instruktion i at plukke bær og lave saft. Opdeling i grupper. Hver gruppe lave en lille sund form kage. Man bruger godt groft mel, sirup, plant olie og bær. Kagen skæres i små stykker. Og man smager på hinandens kager.

Mandag: Rundvisning i grønsagshaven, drivhusene, og blandt vilde urter. Instruktion i brug af køkkenet, hvordan man laver sund børnevenlig mad, laver Viking-kaffe af vilde urter. Fortælling og debat om sund mad. Skovvandring med poster og spørgsmål om økologi mm.

Tirsdag: Indisk fest. Enten får man et rødt mærke i panden, eller også maler man sit ansigt som en indisk gud. Alle laver en fakkel. Faklerne tændes. Og man står i en cirkel. Der danses en fredsdans. Der er chai te og indisk dansemusik.

Onsdag: Fortælling om Gro Sommerlejr og fremtidsplaner. Hvad er Ølejrbevægelsen? Hvem vil være med i Ø-gruppen og planlægger næste sommerlejr? Hvem vil revidere ugens regnskab?

Torsdag: Forum snak. Alle, der har lyst, får ordet. Man snakker om, hvad man har af store følelser, hvad man brænder for, og hvad man er i gang med. Hvis man kommer ind på visioner, snakker man kun om de visioner, som man allerede så småt er begyndt at realisere. Når en person har snakket færdig, må andre gerne sige, hvad de har følt, mens personen snakkede. Men man må ikke komme med gode råd eller kommentere.

Fredag: Evaluering af ugen, amatør konkurrence og fest. I løbet af ugen skal så mange som muligt øve sig på sang og musik, som man så optræder med fredag aften. Til festen laver vi kædedans samt nogle tema-danse (danse som kylling, som elefant mm) samt dans med fri bevægelse.

www.gro-sommerlejr.dk/familie.html

Hvis du har spørgsmål, så skriv til os: www.gro-sommerlejr.dk/kontakt.html