Indianer uge

Uge 28   lørdag den 7/7 2018 - lørdag den 14/7 2018


www.gro-sommerlejr.dk

Alle uger er for hele familien. Det specielle for indianerugen er, at der nogle gange er særligt program for voksne og unge, mens der er andet program for børn og deres forældre/bedsteforældre samt andre barnlige sjæle.


Michael:       I denne uge vil vi lade os inspirere af indianerne, der levede frit på de Nordamerikanske græssletter.
Jeg har i mange år besøgt Blackfoot stammen i Canada og deltaget i “Path of the Buffalo Sundance” under ledelse af den spirituelle leder Pablo Camille Russell (ses her til højre). Pablo har en vision om en anden vej – ”Bisonens vej” – hvor man er mere i forbindelse med moder jord og naturen omkring sig, den spirituelle verden og ikke mindst sig selv.
Jeg vil afholde nogle ceremonier og workshops, hvor sang, tromme og fortællinger indgår. Workshoppen Medicinhjulet baserer sig på bogen ”Path of the Buffalo Medicine Wheel” af Pablo.

Du vil få mulighed for at komme tættere på den spirituelle verden og mærke forbindelsen med Moder Jord. Andre, der kan bidrage med noget fra indianernes visdom, er velkommen til at supplere, og jo mere dialog og samtale jo bedre.

Ud over indianer programmet er der yoga hver morgen.

Hver dag er der lækker saft af friskplukkede bær og æblemost fra sidste års høst. Og ofte er der sund slik og sund kage.

Børn
I denne uge er der særlig program for børn samt deres forældre og bedsteforældre samt andre med barnlige lyster. Vi maler pandebånd og farver fjer. Vi laver flitsbue og pil – og skyder til måls. Vi synger fredsdans og danser fredsdans rundt om bålet. Vi påfører ansigtet krigsmaling og danser en shaman dans, hvor vi maner mod og styrke ind i os. Vi finder vores kraft dyr. Og vi danser som vores kraft dyr. Og så er der skattejagt, boldspil, snobrød og meget mere.

Dagens øvrige emner:

Søndag: Rundvisning i frugtplantagen, instruktion i at plukke bær og lave saft. Opdeling i grupper. Hver gruppe lave en lille sund form kage. Man bruger godt groft mel, sirup, plant olie og bær. Kagen skæres i små stykker. Og man smager på hinandens kager.

Mandag: Rundvisning i grønsagshaven, drivhusene, og blandt vilde urter. Instruktion i brug af køkkenet, hvordan man laver sund børnevenlig mad, laver Viking-kaffe af vilde urter. Fortælling og debat om sund mad. Skovvandring med poster og spørgsmål om økologi mm.

Tirsdag: Indianer fest. Man maler sit ansigt som en ånd. Alle laver en fakkel. Faklerne tændes. Og man står i en cirkel. Der danses en fredsdans.

Onsdag: Fortælling om Gro Sommerlejr og fremtidsplaner. Hvad er Ølejrbevægelsen? Hvem vil være med i Ø-gruppen og planlægger næste sommerlejr? Hvem vil revidere ugens regnskab?

Torsdag: Forum snak. Alle, der har lyst, får ordet. Man snakker om, hvad man har af store følelser, hvad man brænder for, og hvad man er i gang med. Hvis man kommer ind på visioner, snakker man kun om de visioner, som man allerede så småt er begyndt at realisere. Når en person har snakket færdig, må andre gerne sige, hvad de har følt, mens personen snakkede. Men man må ikke komme med gode råd eller kommentere.

Fredag: Evaluering af ugen, amatør konkurrence og fest. I løbet af ugen skal så mange som muligt øve sig på sang og musik, som man så optræder med fredag aften. Til festen laver vi kædedans samt nogle tema-danse (danse som kylling, som elefant mm) samt dans med fri bevægelse.

www.gro-sommerlejr.dk/indianer.html